Corona

Met wat kleine aanpassingen mogen wij gelukkig onze klanten weer verzorgen.

We zien u graag terug in de salon.

06 388 288 96

Van nature heeft de kat geen extra vachtverzorging nodig. Ooit wel eens een leeuw met een kam of op de tafel van een trimmer zien staan?

Door de invloed op de leefomgeving, zoals centrale verwarming, maar ook door middel van fokkerij en voeding, komt het vaker voor dat de kattenvacht extra verzorging van de mens nodig heeft. Ook gezondheidsproblemen, het ouder of minder lenig worden van de kat kan er voor zorgen dat ze zelf niet meer in staat is zichzelf of bepaalde plekken goed te onderhouden.

De kennis op het gebied van gedrag, gezondheid en welzijn bij katten, ook op medisch gebied, loopt duidelijk achter ten opzichte van de kennis die er is over honden. Waar kennis over katten ontbrak is deze veel opgevuld met de kennis die bij honden was opgedaan of werd geleund op de onderzoeken die bij honden zijn gedaan. Op zich logisch want iets is toch beter dan niets. Gelukkig komt daar steeds meer verandering in. En komt de kat steeds meer in haar eigen schijnwerper te staan.

Ook op het gebied van vachtverzorging is dit niet anders. Vrijwel alle trimsalons die katten accepteren zijn opgeleid als hondentrimmer en doen katten er op verzoek bij. Dat was heel fijn, want waar moet je anders naar toe? Een kat met vacht problemen lijd en moet geholpen worden.

Met de huidige kennis weten we inmiddels dat de technieken en methoden die geleend waren uit de kennis over honden voor een kat invasief en barbaars zijn. Niet zelden merken eigenaren op dat hun geliefde kat, dagen tot weken nodig heeft om weer 'zichzelf' te worden.

De behandeling van Dierengein is gericht op de meest recente kennis op het gebied van kattenvacht en mentaal welzijn van de kat.

Als gespecialiseerd kattentrimmer staat het welzijn van de kat centraal. Door gedegen kennis van het gedrag en de vacht van de kat, wordt de behandeling aangepast naar zowel de noodzaak als het mentaal welzijn van de kat. Het herkennen van stress en het bewerkstelligen van een zo comfortabel mogelijke behandeling is voor een kat van cruciaal belang om weerstand en/of stress tijdens de behandeling en problemen bij toekomstige behandelingen te voorkomen.

Wat kunt u van de behandeling verwachten:

Voor de behandeling wordt gekeken naar 3 punten die tezamen de behandeling bepalen.

  1. Stressoren en stressverwerkingsvermogen van uw kat
  2. De status van de vacht en de noodzaak en/of wenselijkheid van de behandeling
  3. Uw voorkeuren en wensen

Aan de hand hiervan wordt de behandeling met u besproken. Bij behandeling van katten dient de eigenaar of een voor de kat bekend persoon aanwezig te zijn. Houd hiermee rekening bij het maken van een afspraak.

De behandeling bestaat altijd uit een controle en behandeling van de volledige vacht, huid, oren, nagels en ogen.

Wist u dat:

  • ontwollen zorgt voor meer haaruitval in de toekomst?
  • met het ontwollen ook de bescherming van de huid afneemt?
  • een extreme piek van het stresshormoon 3 weken nodig heeft om volledig uit het lichaam te verdwijnen?
  • een stressvolle ervaring vachtproblemen kan veroorzaken?
  • kammen niet hoort bij de dagelijkse of wekelijkse vachtverzorging? (met uitzondering van Perzische katten of katten met een gelijke vachtstructuur)

 

Erkenning-VVTN---Site.jpg